Digital musik er fremtiden

God lyd til byggearbejde

Jeg har for nylig købt nyt hus, hvilket jeg utrolig glad for. Jeg synes jeg fik det til en fornuftig pris, og jeg slog til før markedet for alvor begyndte at stige igen.

Desværre har det også vist sig at jeg måske var lidt for hurtig. Jeg skulle nok havde undersøgt visse ting lidt bedre, dog er jeg stadig tilfreds med handlen. Den er bare ikke helt lige så god, som jeg først troede.

En ting jeg skulle havde kigget nærmere på, var skorstenen. Den så egentlig fin ud, og jeg havde ingen planer om at der skulle laves noget på den. En af mine gode venner som er håndværker, havde desværre ikke helt den samme mening, da han kom forbi og kiggede på huset. Faktisk mente han den skulle fjernes helt, inden den selv væltede. Det overraskede mig meget, og jeg tvivlede en del på hvad han sagde. Faktisk så tvivlede jeg så meget at jeg bare slog det hen, og lod som ingenting. Jeg havde bestemt ingen planer om, at der skulle foretages en nedrivning af den skorsten.

Som sagt så er han en af mine gode venner, så der gik ikke lang tid før han kom forbi igen. Det første han sagde var at han var overraskede over at skorstenen stadig kunne stå. Nå tænkter jeg, måske jeg skulle få en til at se på den alligevel, bare for en sikkerheds skyld.

Der gik ikke lang tid før at jeg havde fået sagkyndig, til at komme ud og kigge på den. Den sagkyndige gav desværre min ven ret, og fortalte mig at det var godt at jeg havde ringet, fordi det var ikke sikkert at den kunne holde til en storm mere. Det efterlod mig jo ikke med mange valg, så jeg fik hurtigt fundet et nedrivningsfirma, som kunne komme og kigge på den. Jeg havde personligt ingen anelseer om hvad jeg kunne forvente af pris og hvor meget det ville betyde for min dagligdag i huset. Ville det hele kommet til at flyde som en byggeplads?

Heldigvis viste det sig at min frygt for både pris og byggerod var helt malplaceret. Nedrivningsfirmaet var meget professionelt, og sørgede for at det generede mindst muligt i hjemmet, samt gav mig hvad jeg vil betegne som en meget fair pris, for opgaven.

da de først var kommet i gang og til at de var helt færdige, inklusiv at køre alle materialer på genbrugspladsen var der ikke gået mere end 3 dage, faktisk under 3 dage, hvis jeg skal være helt præcis. Det er i mine øjne et veludført stykke arbejde, og jeg tror ikke at det kan gøres hverken billigere eller hurtigere. Samtidig kunne man faktisk slet ikke se at for bare en dag siden, havde der stået et hold på 3 håndværkere og revet min skorsten ned, samt lukket pejsen af.

Et par uger efter fik jeg gæster, noget familie der ikke havde set mit nye hus, de lagde aldrig mærke til at der havde været en skorsten for bare 3 uger siden. Det siger noget om kvaliteten af arbejdet.

Pointen i denne historie, hvis der er en, må være: Lyt til de professionelle, samt lad være med at blive alt for entusiatisk omkring hvad du synes er et utrolig godt tilbud på dit nye hus. Tag dig den tid det kræver at få undersøgt husets stand ordentligt, før du skriver under.